Вибір терасної дошки

Вибір терасної дошки

З кожним роком кількість технологій, як і виробників оздоблювальних матеріалів для терас, зростає в геометричній прогресії. Нові тенденції в архітектурі потребують постійного оновлення матеріалів, що призводить до вибору між  технічними характеристиками і дизайном. 

Основою якісного використання терасного покриття є розробка і реалізація конструктивної частини кожного елементу. Строк служби напряму пов'язаний від дотримання норм монтажу, встановлених для кожного матеріалу в окремості. Невід'ємною частиною високого строку експлуатації є догляд за Вашим терасним покриттям. Матеріали з деревини потребують обробки маслами для підвищення стійкості захисту при дії навколишнього середовища і збереження кольорової палітри Вашого матеріалу. З часом видима частина терасного покриття набуває сіруватого відтінку (дія ультрафіолету і попадання бруду в пори деревини), тому рекомендовано 1-2 рази на рік проводити профілактику.

Деревина є натуральним матеріалом на якість якого впливають усі етапи виробництва. Основним фактором слугує походження і обробка деревини. Пріоритетною сировиною вважаються ліси промислового використання, в яких контролюється якість лісу на протязі всього періоду зростання, від цього напряму залежить якість готового терасного покриття, так як стабільність та внутрішня напруга деревини відіграють одну з ключових ролей. Не менш суттєвим фактором є обробка матеріалу. Тут важливо дотримання всіх циклів від розпилу (мербау, тік), сушки (модрина), термообробки (термо ясень, термо сосна), технологічного процесу і підбору компонентів (дерево полімерний композит). При розпилі заготовки деревини важливо підбирати сировину з найменшим внутрішнім напруженням. Сушка заготовки це основа для якісного використання будьякої деревини, у зв'язку з чим виробники використовують усе частіше вакуумні камери для сушки. Процес термообробки складається також з ряду факторів, що впливають на якість фінішного матеріалу. Основні з них - це вибір обладнання і підбір технологічних режимів обробки. Створення дерево полімерного композиту (ДПК) можна віднести скоріш до хімічних процесів, так як основна складова це штучний полімер в поєднанні з деревною стружкою. В даному випадку найбільш важлива роль відводиться підбору пропорцій і якості полімера.

 Як бачимо, для отримання якісного матеріалу докладається багато зусиль, тому при придбанні тераної дошки необхідно отримати від виробника максимум інформації про виробництво та технології даного виробу.

Щоб правильно підібрати матеріал для Вашої тераси необхідно врахувати ряд факторів:

  • Навантаження (зона використання);
  • Дизайн;
  • Складові експлуатації;
  • Конструктив;
  • Частота догляду;
  • Кліматичні особливості.

Як бачимо, до вибору терасної дошки необхідно підходити максимально відповідально, щоб уникнути в подальшому фінансових втрат.

Компанія Термокон (thermoCon) використовує матеріали лише тих виробників, в якості виробництва яких ми впевнені на 100%, а наші фахівці пройшли навчання особливостям і методам використання. В поєднанні цих факторів ми пропонуємо для Вас рішення реалізації і гарантійні зобов'язання на всю конструкцію тераси.

18 грудня 2017
×
Заказать обратный звонок