Тераси з термоясеня

Тераси з термоясеня

Наша компанія використовує термоясень вже більш 7 років. Виходячи з досвіду, можна розподілити на виробників та виділити їх плюси та мінуси. При виборі матеріалу виробники пропонують в різних варіантах розмірів. Найбільш ефективні в експлуатації розміри 20х90-132мм. Варто відзначити, що ширина дошки є високим показником стійкості, так як ширше матеріал, тим більша внутрішня напруга створюється між його волокнами.

Що таке термообробка ясеня? Це амплітудне нагрівання деревини, внаслідок чого видаляється смола, а залишкова обробляє трубчаті волокна деревини твердою плівкою (полімером). Також при високих температурах видаляється уся органіка, яка схильна до гниття. В результаті на виході маємо матеріал, який має стабільну структуру і не схильний до гниття.

Виробники термоясеня.

Основним виробником термоясеня є естонська фабрика Brenstol, так розташування їх кліматичного поясу постійно підштовхувало до пошуку більш стійких до оточуючого середовища матеріалів. Їх досвід в обробці ясеня перевищує більш ніж 20 років, а ринок збуту нараховує десятки країн. Сировина, яку вони використовують, відповідає усім міжнародним стандартам (здебільшого це комерційні ліси Америки), а технології та обладнання найбільш ефективно підібрані. Серед представників цього регіону (Прибалтика), також є невеликі виробники, якість матеріалів у яких не відповідає встановленим характеристикам термообробленого ясеня, тому надання гарантійних документів є необхідним аспектом при виборі термоясеня. Основний асортимент цих виробників це тераси з термоясеня.

З достатньо високими показниками якості, є німецькі, голандські і французські виробники. Їх технології базуються на обробці сировини із Західної Європи, якість якої поступається американському ясеню. Даний продукт, здебільшого, виробники пропонують для декінгових систем, клеєних конструкцій (клеєний брус, меблеві щити, віконні профілі) та паркетного виробництва.

Варто відзначити постійне збільшення польських та литовських виробників. Нажаль, із-зі відсутності доступу до сировинної бази високої якості (недостатні об'єми закупівель), їх продукт має більш низькі показники, але ціноутворення все більш зупиняє на них вибір покупця. Основний напрям їх  виробництва складає тераса термоясень.

Також на ринку представлені матеріали виробництва Румунія та Україна. Головним пріоритетом при виборі цих виробників є ціна. Сировина, що використовується цими виробниками, взята на базі місцевих лісів. Технології обробки мають ряд недоліків із-зі нестачі досвіду в цій сфері, а сировина має суттєву похибку в експлуатації. Ці виробники орієнтовані на виробництво паркету і терасної дошки.

Тераса з термоясеня прослугує не менш 10 років, а при правильному догляді строк експлуатації збільшується до 20 років. Розглядаючи термоясень ціна стає одним з основних критеріїв у виборі, але дотримуючись всіх норм термомодифікації і правильність підбору сировини, готовий продукт не може коштувати нижче 53€.

Термоясень тераса за рахунок модифікації, використовується у всіх кліматичних поясах по всім континентам.

2 лютого 2016
×
Заказать обратный звонок