Процес термічної модифікації

Наші заводи у Фінляндії перетворюють найкращу скандинавську сосну та ялину на красиву та довговічну термодеревину Lunawood Thermowood®. Запатентований виробничий процес заснований на поступовій термічній модифікації деревини, при якій хімічні та фізичні властивості постійно змінюються. Термічна модифікація покращує властивості скандинавської деревини по всій товщині. Під час процесу деревина обробляється лише парою та теплом, хімікати не використовуються на жодному етапі процесу.

Процес термічної модифікації.

Сила тепла і пари.

Процес термічної модифікації покращує властивості деревини від початку до кінця. Отримана деревина обробляється лише парою та теплом, жодних хімікатів не використовується на жодному етапі процесу.

Температура всередині камери термічної модифікації повільно підвищується до 212°C, і весь процес може тривати до 110 годин. Вода потрібна з двох причин: оскільки температура піднімається дуже високо, вода запобігає горінню деревини під час процесу термообробки. Вода також використовується для забезпечення високої якості кінцевого продукту. Наприкінці процесу в камеру додається волога, щоб запобігти розтріскуванню та забезпечити тривалий термін служби кінцевого продукту. Після завершення процесу відсоток вологості деревини становить близько 4–7%, що робить продукцію Thermowood надзвичайно стабільною та довговічною.

Суворий контроль якості

Процес Thermowood був запатентований, а торгова марка Thermowood® була запущена у Фінляндії наприкінці 1990-х років. Виробничий процес перевіряється тричі на рік зовнішнім аудитором. Крім того, ми самі здійснюємо безперервний контроль якості, оскільки ми беремо 10 зразків кожного завантаження печі та перевіряємо їх у наших власних лабораторіях у Іісалмі та Каскінені.

(відео процесів термічної модифікації Lunawood)

Деревина з сертифікованих північних лісів

Якість нашої продукції починається в Північному лісі. Ми прагнемо закуповувати сировину лише з добре керованих лісів, які збираються законним способом і де забезпечується відновлення. Тому сировина Lunawood походить із сертифікованих скандинавських лісів. У Фінляндії зрізають лише 75% річного приросту дерев, і щоразу, коли зрізають одне дерево, висівають чотири нових. Це означає, що ліси з кожним роком ростуть.


Ключові слова по темі: термодерево термомодифіковане дерево термооброблене дерево термостабілізоване дерево технологія термомодифікації дерева властивості термодерева застосування термодерева переваги термодерева виробники термодерева ціна на термодерево.

21 березня 2023
×
Заказать обратный звонок