Дерево-полімерний композит (ДПК)

Терасна дошка - це настил, призначений для створення жорсткої основи на відкритих майданчиках пірсів, причалів, території навколо басейнів, зон відпочинку в приватному будівництві, ресторанах та ін. Багато десятків років для цих цілей використовували терасну дошку твердих порід дерева, у тому числі екзотичні породи дерева, такі як тік, мербау. Але останнім часом великої популярності набрав декінг з ДПК (Дерево-полімерний композит). Терасна дошка полімерна містить в собі такі позитивні якості, як стійкість до комах, так як її штучні складові попереджають появу шкідників, які руйнують структуру; настил з ДПК не потребує реновації покриття, як це відбувається у випадку з натуральною деревиною. Достатньо просто помити терасу, дати їй підсохнути і вона поверне свій початковий вигляд; композитна терасна дошка ніколи не буде мати відокремлення шарів на її поверхні при постійних перепадах вологості і ви ніколи не отримаєте рану при ходьбі по ній.

Терасна дошка з ДПК виготовляється у різних типах профілей. Внутрішня частина дошки з ДПК може бути пустотіла та повнотіла. Пустотіла дошка ДПК легка, недорога та призначена, здебільшого, для місць з низькою або середньою проходимістю, а також як облицювальний матеріал будь-яких навісних конструкцій за рахунок своєї невеликої ваги. Повнотіла композитна дошка більш дорога і важка, але при цьому її зносостійкість у рази вище і вона може використовуватися на причалах, пірсах, палубах, будь-яких комерційних об'єктах з високою проходимістю.

По зовнішнім характеристикам терасна дошка ДПК буває однотонна, рифлена а також зі структурою дерева (може мати тангенціальний або радіальний розпил). Радіальний малюнок імітує розпил дерева перпендикулярно річним кільцям. Тангенціальний малюнок має яскраво виражену структуру дерева.

При виробництві терасної дошки з дерево-полімерного композиту, в якості сполучного полімеру використовують ПВХ (полівінілхлорид), поліетилен, поліпропілен. ПВХ, а також поліетилен дуже часто використовують при виробництві декінгу з ДПК. Часто це вторсировина - пластикові пляшки, різні поліетиленові пакети. Настил з нього на фініші входить дешевше, але строк служби її не високий. Така терасна дошка швидко деформується, тріскається і дуже швидко вигорає. Інша справа - поліпропілен - матеріал набагато міцніший, безпечний, екологічний ніж ПВХ та поліетилен.

Компанія Термокон пропонує терасну дошку провідних виробників ДПК. ДПК ціна в першу чергу залежить від якості матеріалів, які використовуються у її виробництві, а також гарантійних зобов'язань, наданих виробником. На ДПК ціна варіюється від 22 у.е. за 1м2 до 190 у.е. за 1м2. ДПК придбати можливо, приїхавши до нас у шоу-рум на бул. Вацлава Гавела, 4, оф.407. Дошка ДПК терасна представлена в великому асортименті профілей, широкій кольоровій палітрі, різних типах поверхні дошки - рифлена, гладка, зі структурою дерева різних варіантів розпилу. Придбати терасну дошку з ДПК - це перший крок до Вашої мрії!

11 квітня 2019
×
Заказать обратный звонок