Проект Ö, мабуть є найулюбленішим і найбільш винагородженим проектом Lunawood усіх часів. Він заснований на острові в архіпелазі Фінляндії. Його купили чоловік і дружина – команда архітекторів яка спроектувала та побудувала це унікальне місце з нуля. Сам пошук локації займав п'ять років.

Метою подружжя було знайти відповідний візуально та функціонально дерев’яний матеріал для зовнішнього облицювання фасадної частини будинку, терас та інтер’єру, аби досягти ідеального результату. Абсолютною вимогою було те, щоб зовнішні матеріали витримували суворі погодні умови та підходили до сучасного мінімалістичного дизайну.

Lunawood Thermowood є ідеальним вибором, оскільки термічно модифікована деревина виготовляється зі скандинавської сосни та ялини з Фінляндії, сертифіковані PEFC. Терасна дошка, фасадні та інтер’єрні панелі виготовляються природними методами, за допомогою тепла і пари. Кінцевий результат стабільний у розмірах, стійкий до гниття та нетоксичний. Його можна використовувати всередині або на вулиці, в будь-якому кліматі. Вертикальний фасад із термодерева підкреслює чисту естетику двох будинків.

Форма будинків довга та вузька, що дозволяє мати великі віконні поверхні з різними видами, а також можливості для дуже різних функцій на протилежних кінцях будівлі. Загальна площа двох будівель становить лише 70 м². Усі окремі приміщення були розроблені таким чином, щоб бути максимально компактними без шкоди для функціональності та комфорту.

Архітектори - Aleksi Hautamäki and Milla Selkimäki

Локація - Skjulskäret, Finland

Фото – Lunawood

19 січня 2023
×
Заказать обратный звонок