Особливості укладання та догляд за паркетом з термоясеня

Особливості укладання та догляд за паркетом з термоясеня

Паркет із термоясеня обробки як Intense (215) так і Medium (190) ідеально підходить для укладання на теплу підлогу. Єдине обмеження - це максимальна ширина паркету для підлоги з підігрівом до 130 мм в обробці Medium, які можливо поєднувати з системами для теплої підлоги. Сумісність паркету з термодеревини із теплою підлогою забезпечується за рахунок стабільності розмірів, досягнутої внаслідок термообробки.

Перед укладанням паркету необхідно акліматизуватися у приміщенні, в якому буде проводитися його укладання - мінімум 48 годин. Паркет потрібно зберігати у заводській упаковці на рівній горизонтальній поверхні при температурі 10-30ºС і відносною вологістю 30-50%.
Укладання паркету можна проводити як на фанеру так і одразу на стяжку. Вологість стяжки не повинна перевищувати 3%, вона повинна бути рівною, чистою, без тріщин. Також слід видалити пил для запобігання поганої адгезії паркету та стяжки. Якщо стяжка нерівна її потрібно вирівняти шліфуванням або за допомогою самовирівнюючих сумішей, дотримуючись інструкцій виробника. Використовуйте самовирівнюючі суміші тільки у випадку крайньої необхідності, коли відсутні інші варіанти вирівнювання стяжки.
Укладання паркету на фанеру має перевагу перед укладанням на бетон із-за можливості більш надійно зафіксувати покриття для підлоги, що мінімізує ризики розбухання, здуття, просідання та скрипу підлоги.
Незважаючи на те, що покриття для підлоги із термоясеня характеризується високою стабільністю розмірів, мінімальне розширення все ж має, тому між дерев'яним покриттям і стінами необхідно залишати проміжки 8мм. Ці проміжки потім перекриються плінтусом.
Перші ряди необхідно укладати з особливою ретельністю, ідеально прямо і без проміжків між дошками, так як від цього буде залежати укладання усієї підлоги. Напрям укладання дошки необхідно вибирати в сторону входу до приміщення і в сторону напрямку світла. Розташування дошок паралельно довгій стіні приміщення, візуально подовжить кімнату. Перша дошка укладається пазом до стіни. Не забувайте про технологічний зазор по усьому периметру кімнати, для його забезпечення використовуйте клини, котрі виймаємо на наступний день після укладання.

При приклеюванні паркету із термоясеня на стяжку використовуємо еластичні поліуретанові клеї. Готову підлогу покриваємо маслом чи лаком після повного висихання клея.
Паркет термоясень в основному поставляється без фінішного покриття, щоб клієнт міг самостійно максимально точно по своєму смаку підібрати масло або лак. Паркет після укладки одразу готовий до покриття захисними засобами. Також є варіанти поставки паркету з фінішним покриттям (масло, лак).
Для підтримання краси покриття з термоясеня на довгі роки, необхідно враховувати ряд факторів і правил:

  • паркет виготовлений на 100% з натуральної деревини, тому сильні коливання вологості можуть впливати на нього;
  • важливо підтримувати відносну вологість 30-50% в приміщенні;
  • підтримання температури в приміщенні 10-30ºС;
  • одразу прибирайте бруд після його появи;
  • не кладіть на підлогу мокрі предмети;
  • для вологого прибирання використовуйте ледь вологу, не мокру ганчірку;
  • клейте на ніжки меблів накладки, щоб не подряпати підлогу;
  • не ходіть по підлозі на каблуках, щоб не залишати вм’ятини і подряпини.

Ціна на паркет для підлоги з підігрівом залежить від ширини, довжини планки, а також від температурної обробки. Паркетна дошка для теплої підлоги доступна як у Києві, так і в інших містах України.

19 січня 2018
×
Заказать обратный звонок