Монтаж термососни

Монтаж термососни

Прогрівання деревини з метою її захисту від гниття відомий вже не одну тисячу років. Проте промислова термообробка стала досяжною лише декілька десятків років тому. Термомодифікована терасна дошка є екологічним виробом, оскільки в ході процесу використовуються тільки висока температура та пар. При обробці не використовуються хімікати. Термооброблена деревина набуває гарного коричневого кольору, інтенсивність якого залежить від тривалості і температури процесу. Деревина набуває також характерного запаху диму, який з часом зменшується. Термообробка робить деревину легшою внаслідок зменшення її щільності. Зменшується водопоглинання. В порівнянні з необробленою деревиною, вміст вологи термодеревини зменшується майже наполовину. Зменшення вмісту вологи підвищує стійкість до погодних впливів і грибкових пошкоджень. Завдяки меншому вмісту вологи оброблена деревина має більш стабільні розміри у зв'язку з чим покриття менше деформується.

Монтаж терасної дошки

При встановленні соснових терасних дошок потрібно слідкувати, щоб сторона, де розташована серцевина дошки, залишалася зверху. При висиханні покриття, деревина деформується в перепендикулярному напрямку, випуклою стороною доверху. Інтервал між лагами, встановленими під терасними дошками, не повинен перевищувати 500мм. Якщо розташувати лаги з більшим інтервалом, терасні дошки можуть почати провисати і укладка терасної дошки буде виконана неправильно. Між дошками повинні залишатися щілини шириною не менше 5-7мм.

При класичному монтажі, отвори для гвинтів слід свердлити на відстані 20мм від бокової поверхні дошки і 70мм від її торцевої поверхні. В терасних дошках потрібно просвердлити отвори, сумісні з діаметром гвинтів, оскільки тільки в такому випадку настил буде міцно прикріплений до лаг основи. Просвердлити отвори потрібно і для того, щоб гвинти не розкололи термодошку. При кріпленні настилу потрібно слідкувати, щоб гвинти не закручувалися дуже глибоко, оскільки це дозволяє воді і бруду накопичуватися в отворі над гвинтом. Якщо гвинти виступають над поверхнею настилу, то не відбувається надійного кріплення настилу до лаг. Під дією сонячного UV-опромінення тераса набуває сіруватого кольору. Для поверхневої обробки настилу підходить більшість передбачених для захисту дерев'яних поверхонь масляних рідин, що містять UV-фільтр.

Ми рекомендуємо використовувати пігментований засіб для обробки поверхні, що зменшує дію UV-опромінення і поглинання води в деревину. Важливо, щоб тераса була оброблена захисним засобом до і безпосередньо після його встановлення. Раз на рік слід покривати настил новим слоєм захисного засобу. Побудувати терасу якісно - означає зробити правильний підбір матеріалу в залежності від зони використання і провести якісний монтаж дошки у відповідності з нормами, встановленими виробником.

26 грудня 2017
×
Заказать обратный звонок