Тераси з термососни

Тераси з термососни

Особливості термомодифікації сосни.

Асортимент застосовуваного матеріалу термососна значно менше, так як сировинна база для якісного матеріалу розташована в основному в Фінляндії і Росії. Особливість даного матеріалу позначається на товщині не менше 26мм. А ширина варіюється від 115 - 140мм. В Даному випадку ширина не впливає на експлуатаційні характеристики.

У чому ж особливість термообробки сосни? Сосна по своїй природі складається не менш ніж на 40% зі смоли. Смола в свою чергу є речовиною, яка при зміні температури здатна до розширення чи свуження. Дані коливання призводять до розриву між волокнами і до подальшого руйнування деревини. Термообробка необхідна для видалення смоли, за допомогою підвищення температури (випалюється), а також для видалення мікро органіки, яка провокує біологічний розпад деревини (гниття). Внаслідок використання даного способу матеріал стає пустотілим, що надає йому підвищену стабільність до перепадів температури і вологості, а відсутність органіки призводить до відсутності необхідності використовувати антисептики (екологічність даного виробу набагато вища в порівнянні з аналогом, що не пройшов термообробку).

Найбільш масово представлені виробники фінського та естонського регіонів. Їх технології практично не відрізняються, тому в світовому використанні вони є лідерами напрямку. Варто відзначити, що ціноутворення у них практично ідентичне, так що вибір стає не суттєвим. Єдина відмінність між ними полягає в наявності сертифікатів про тестування та гарантії

Якщо розглядати використання тераси з термососни, то варто приділити увагу особливостям даного матеріалу. За рахунок видалення смоли і появи пустотілості, матеріал стає дуже стійким до вологи, але фізичні навантаження здатні залишати сліди у вигляді подряпин. Тому даний матеріал рекомендується використовувати в зонах з відносно не високим ступенем прохідності. Тераса з термососни ідеально підходить для заміських будинків, де її природність відтінку і рясна наявність сучків найбільш поєднується з живою природою. У зв'язку з цим, тераса термососна дуже популярна серед власників котеджів, розташованих в лісовій зоні

До переваг даного матеріалу можна віднести, що термососна ціна одна з найбільш низьких серед матеріалів для облицювання терас. Термососна тераса це комфорт в поєднанні з практичністю та довговічністю.

2 лютого 2016
×
Заказать обратный звонок